Hemsida
Olobot - Hälsa och medicinsk information som du kan lita på

Svampinfektioner

Vad är svampinfektioner?

Svampinfektioner är infektioner orsakade av en svamp, en typ av mikroorganism. Två vanliga orsaker till infektioner är en svamp som kallas tinea och jäst infektioner som orsakas av svampen Candida albicans.

Några mycket vanliga typer av svampinfektioner orsakade av tinea inkluderar:

  • Fotsvamp

  • Jock kliar

  • Ringorm

Vanliga jäst infektioner, även kallad candida och candidiasis, kan infektera andra delar av kroppen, inklusive:

  • Mag-tarmkanalen ( gastroenterit )

  • Lungor

  • Munnen (muntorsk)

  • Vagina (vaginal svampinfektion, vaginal svampinfektion)

I de flesta fall svampinfektioner är behandlingsbara i allmänhet friska människor. Dessa infektioner är mer sannolikt att uppstå och kan vara svårare att behandla hos personer med försvagat immunsystem på grund av sådana sjukdomar som hiv / aids, diabetes, eller ta steroid läkemedel eller kemoterapi. I dessa fall kan komplikationer av svampinfektioner bli livshotande.

Återkommande svampinfektioner kan också vara ett symptom på en allvarlig, odiagnostiserade, bakomliggande sjukdomar, som hiv / aids eller diabetes. Omedelbart uppsöka vård för återkommande svampinfektioner inklusive vaginala svampinfektioner.

Symptom

Vilka är symtomen av svampinfektioner?

Symtom på svampinfektion skiljer sig åt beroende på typ och svårighetsgrad av infektionen, det område av kroppen påverkas, och individuella faktorer.... Läs mer om svampinfektioner symptom

ORSAK

Vad orsakar svampinfektioner?

Olika typer av svamp orsaka en rad olika svampinfektioner:... Läs mer om svampinfektioner orsaker

BEHANDLINGAR

Hur är svampinfektioner behandlas?

Behandling av svampinfektioner börjar med att söka regelbunden medicinsk vård under hela ditt liv. Regelbunden medicinsk vård kan din läkare för att bedöma dina risker för att utveckla svampinfektioner och snabbt beställa diagnostiska tester för svampinfektioner och underliggande sjukdomar som behövs. Dessa åtgärder kraftigt öka chanserna att diagnostisera och behandla bakomliggande orsakerna till svampinfektioner i sina tidigaste stadier.... Läs mer om svampinfektioner behandlingar

Fler artiklar

Hemsida  >  Infektioner och smittsamma sjukdomar  >  Svampinfektioner - Symptom, orsaker, behandlingar